Η κυβέρνηση να επιτάξει άμεσα τις ιδιωτικές δομές Υγείας
Η κυβέρνηση να προχωρήσει σε :
Άμεση επίταξη και τα 350 ιδιωτικά κρεβάτια ΜΕΘ και όχι να «μισθώνει»
Την ώρα που η διαχρονική πολιτική εμπορευματοποίησης και υποχρηματοδότησης της Υγείας αποτυπώνεται στις σημερινές τεράστιες ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι υγειονομικοί και ασθενείς, αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες Υγείας και ταυτόχρονα να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, θέτοντας τις υποδομές και το έμπειρο δυναμικό του κάτω από τον σχεδιασμό και την ευθύνη του κράτους, δίνει νέα «δώρα» ύψους 30 εκατ. ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας, από τα λεφτά των ασφαλισμένων.
Απαντώντας στα «παράπονα» των κλινικαρχών ότι μετά από τόσα χρόνια κερδοφορίας έχουν τώρα... «τεράστιες ζημιές» λόγω κορονοϊού, η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει εν μέσω πανδημίας σε πραγματική επίταξη, διπλασιάζει την αποζημίωση που δίνει ο ΕΟΠΥΥ για κάθε ιδιωτικό κρεβάτι ΜΕΘ, από τα 800 στα 1.600 ευρώ ημερησίως!
Την ώρα που ήδη άνθρωποι ξεψυχούν αβοήθητοι στο σπίτι τους και η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα έπρεπε να είχαν «καθημερινή επικοινωνία με τον προσωπικό θεράποντα ιατρό», ο οποίος όμως δεν υπάρχει για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και του λαού, εξαιτίας της διαχρονικής εγκατάλειψης της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας...
Την ώρα που εργατικές - λαϊκές οικογένειες για να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και ψάχνουν εναγωνίως να βρουν ιδιώτη γιατρό, να τον πληρώσουν δύο, τρεις, όσες φορές χρειαστεί, για να εξεταστούν και να παρακολουθούνται...
Την ώρα που χιλιάδες ογκολογικοί και άλλοι ασθενείς με χρόνια νοσήματα οι οποίοι έκλεισαν πριν από μήνες ραντεβού σε δημόσια νοσοκομεία για διαγνώσεις, χειρουργεία, θεραπείες κ.λπ. σε μια νύχτα έμειναν μετέωροι, με τον ιδιωτικό τομέα να «προσφέρει διέξοδο», έναντι αδράς αμοιβής πάντα...
Την ώρα που οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας δίνουν με αυτοθυσία τη μάχη αντιμετωπίζοντας την έλλειψη άνω των 30.000 γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού...
...η απαράδεκτη συμφωνία κυβέρνησης - κλινικαρχών επιβεβαιώνει ότι αυτό που «βαραίνει» για το κεφάλαιο και όλες τις κυβερνήσεις του και στις σημερινές συνθήκες της επιδημίας, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια σε «κανονικές» συνθήκες, είναι τα κέρδη και όχι η προστασία της υγείας και της ζωής του λαού.
Γι' αυτό εξάλλου η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και στο συγκεκριμένο θέμα συσκοτίζει την ουσία του ζητήματος και κινείται στην ίδια λογική με την κυβέρνηση:
Εκφράζει την... κατανόησή του για τη μείωση του τζίρου των κλινικαρχών και αντιπροτείνει «μια μικρή αύξηση» ύψους 20% - 25% στις αποζημιώσεις τους (!), ενώ αγωνιά για το πόσο δίκαιη θα είναι η μοιρασιά για όλους τους επιχειρηματίες αυτών των νέων προκλητικών «δώρων»...
«Είμαστε σε πόλεμο», είχε δηλώσει σε διάγγελμά του ο Κυρ. Μητσοτάκης...
Ομως και οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι δεν έχουμε όλοι τον ίδιο αντίπαλο.
Η κυβέρνηση αφήνει τους υγειονομικούς στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χωρίς επαρκή μέσα προστασίας, αλλά επιδοτεί γενναία τους κλινικάρχες με λεφτά των ασφαλισμένων, όπως κάνει άλλωστε συνολικά με τους επιχειρηματικούς ομίλους που πλήττονται από τις συνέπειες του κορονοϊού.
Γι' αυτό ακόμα και τώρα, που αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα και οι ανάγκες, δεν προχωρά στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, δεν αξιοποιεί σχεδιασμένα όλο το προσωπικό και τις υποδομές που έχουν συγκεντρώσει οι κλινικάρχες από το άρμεγμα του λαού και των ασφαλιστικών του ταμείων.
Το παραμύθι που τα φορτώνει όλα στην «ατομική ευθύνη» πρέπει να σταματήσει τώρα.
Η κυβέρνηση φέρει την αποκλειστική ευθύνη να προστατεύσει την υγεία και τη ζωή του λαού.
Εστω και τώρα, ένα μήνα μετά την εκδήλωση του κορονοϊού στη χώρα, πρέπει να επιτάξει άμεσα τις ιδιωτικές δομές Υγείας, όπως από την πρώτη στιγμή έχει καλέσει το ΚΚΕ.
Να επιτάξει και τα 350 ιδιωτικά κρεβάτια ΜΕΘ και όχι να «μισθώνει», με το αζημίωτο για το κεφάλαιο, μερικές δεκάδες από αυτά.
Να επιτάξει το έμπειρο προσωπικό του ιδιωτικού τομέα, τον εξοπλισμό του, να εντάξει υποχρεωτικά τους ιδιώτες γιατρούς σε συγκεκριμένο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού.