Αντεργατική επίθεση προς όφελος του κεφαλαίου
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Εκπρόσωποι σωματείων ανέδειξαν την
παραπλάνηση που επιχειρεί η κυβέρνηση
Υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση διατηρεί άθικτο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο και ετοιμάζεται για τον νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων
προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να εμφανιστεί ότι τάχα υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα, την ώρα που ετοιμάζεται να εξαπολύσει τον νέο γύρο της αντεργατικής επίθεσης προς όφελος του κεφαλαίου, ανέδειξαν με τις τοποθετήσεις τους εκπρόσωποι σωματείων, κατά την προχτεσινή διαδικασία της ακρόασης εξωκοινοβουλευτικών φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το εν λόγω νομοσχέδιο.
Δεν διασαλεύει ούτε στο ελάχιστο το αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, τόνισε ότι το νομοσχέδιο «σε καμία περίπτωση δεν διασαλεύει ούτε στο ελάχιστο το αντεργατικό, αντισυνταξιουχικό νομικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί μέχρι σήμερα.
Αλλαγές που έχουν τσακίσει τη ζωή μας τα προηγούμενα και τα σημερινά χρόνια, ενώ έπονται φυσικά αλλαγές που έρχονται για το επόμενο διάστημα». Οπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση συνεχίζει την αντιασφαλιστική επίθεση γιατί υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου για μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης και αντιμετωπίζει τους συνταξιούχους ως «κόστος γήρανσης και πρέπει να μειωθούν κι άλλο οι πενιχρές συντάξεις και να χτυπηθούν όποια δικαιώματα έχουμε που δεν μας χαρίστηκαν».
Από πάνω, πρόσθεσε, «ακούμε από την κυβέρνηση ότι πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι γιατί με τους νόμους που ψήφισε και ιδιαίτερα με τον ν. 4387, δεν θα μας κόψει πάνω από 18%. Το 18%, είναι γνωστό αυτό, έρχεται να προστεθεί στο πάνω από 45%, που έχουν μειωθεί οι κύριες συντάξεις.
Φυσικά θα έχουμε και καινούργιες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, κατά 25%, κάτι που ουσιαστικά θα τις εξαφανίσει» και έπεται συνέχεια.
Ο Κωνσταντίνος Λιβέρης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΔ - τ. ΟΕΕ - τ. ΟΕΚ, ανέδειξε την ανάγκη «σύστασης εθνικού φορέα στέγασης» για να ανταποδίδει τα λεφτά που παρακρατούνται από τους εργαζόμενους υπέρ του ΟΕΚ, ακόμα και τώρα, πέντε χρόνια μετά την κατάργησή του.
Οπως υπογράμμισε, «220 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο πληρώνουμε οι εργαζόμενοι για τον ΟΕΚ και στεγαστικά προγράμματα δεν έχουμε».