7 Ιουλίου εκλογές . Μετά ?
Οι αντιλαϊκές προτεραιότητες από τις 8 Ιούλη
Σκέψου πριν ρίξεις την ψήφο σου στη κάλπη !
Και στα χρόνια της λιτότητας μετρήσαμε εχθρούς και φίλους .
Μέσα και έξω από τη Βουλή .
Ποιοι υπεράσπισαν τα Λαϊκά συμφέροντα
και ποιοι ήταν απέναντι και τα ψήφιζαν .
Με βάση τις παρατηρήσεις και τις κατευθύνσεις που καταγράφει η έκθεση της Κομισιόν, το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης μέρας των εκλογών περιλαμβάνει τις εξής αντιλαϊκές προτεραιότητες:
Πλειστηριασμοί στη λαϊκή κατοικία :
Δίνεται το σύνθημα για ταχύτερους ρυθμούς στη δήμευση λαϊκών κατοικιών από τράπεζες και επιχειρηματικούς ομίλους, καθώς οι πλειστηριασμοί προχωρούν «με κάπως επιβραδυνόμενο ρυθμό», βάζοντας σε κίνδυνο τους στόχους για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων.
Η έκθεση σημειώνει μεν την πρόοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εγγράφει όμως υποθήκες για τους επόμενους, αναφέροντας ότι «απαιτούνται περαιτέρω σημαντικές προσπάθειες» για τους πλειστηριασμούς ακινήτων και την καλύτερη λειτουργία της δευτερογενούς αγοράς «κόκκινων» δανείων.
Φόροι και χαράτσια :
Χτυπάει καμπανάκι για ...υπεραπόδοση των εισπρακτικών μηχανισμών και του φοροκυνηγητού στο λαό, καθώς διαπιστώνεται ότι η συγκέντρωση των «ληξιπρόθεσμων οφειλών» κινήθηκε κάτω από το στόχο στο 1ο τρίμηνο του 2019, συγκεκριμένα στα 923 εκατ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης για 970 εκατ.
Παράλληλα, ζητείται η επιτάχυνση της «επικαιροποίησης» των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, που με τη σειρά τους αποτελούν τη βάση υπολογισμού για τα νέα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ.
Αναδρομικά :
Η Κομισιόν διαμηνύει και πάλι ότι «αν υπάρξουν δικαστικές αποφάσεις που ανατρέπουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις - κλειδιά, οι οποίες είχαν συμφωνηθεί στη διάρκεια του προγράμματος, οι δημοσιονομικές επιπτώσεις τέτοιων αποφάσεων θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε μεγάλο βαθμό με δράσεις στον ίδιο τομέα πολιτικής».
Δηλαδή με νέες περικοπές στην ίδια «πηγή», που σημαίνει ότι «μονά ζυγά» βγαίνουν χαμένοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.
Επιδόματα αναπηρίας :
Καταγράφονται «καθυστερήσεις», άρα και «συστάσεις» για την «αναμόρφωση» του συστήματος, με βάση τους παραπέρα «κόφτες» που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Οπως επισημαίνεται, τα νέα κριτήρια για τον προσδιορισμό της αναπηρίας «βάσει λειτουργικής αξιολόγησης» δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.
Χιλιάδες ανάπηροι, που σήμερα φυτοζωούν, θα χάσουν και τα ελάχιστα, με το κριτήριο της λειτουργικότητας.
Ιδιωτικοποιήσεις :
Με διαφορετικές ταχύτητες στην πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα, προκρίνονται η Εγνατία ΑΕ, η ΔΕΠΑ, τα περιφερειακά λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, ο διεθνής αερολιμένας της Αθήνας, η ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΠΕ και η Μαρίνα Αλίμου.
«Δημοσιονομικά κενά» :
Αφορούν τις προβλέψεις για ποσά που ενδέχεται να «λείψουν» από την κάλυψη των πρωτογενών πλεονασμάτων, όπως καθορίζονται από τους συμφωνημένους στόχους και θα πρέπει να καλυφθούν με νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Τοποθετούνται στο εύρος 1,1% - 1,4% του ΑΕΠ για το 2019 (2,3 δισ. έως 2,9 δισ. ευρώ) και στο εύρος 1,2% - 1,5% του ΑΕΠ το 2020 (2,3 δισ. έως 2,9 δισ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό του επόμενου έτους).
Η αντιλαϊκή σούμα δηλαδή ξεκινά από τα 4,6 δισ. και φτάνει μέχρι 5,8 δισ. ευρώ,
τα οποία η επόμενη κυβέρνηση θα φορτώσει στις πλάτες του λαού.