Εργολάβος μήνυσε συνδικαλιστές ,ο ίδιος είχε δώσει εντολή «πάτησε τους, λεφτά έχουμε να πληρώσουμε»
Κλιμακώνονται οι διώξεις σε βάρος πρωτοπόρων εργατών. «Εγκληματική οργάνωση» χαρακτήρισε τα συνδικάτα ο εργολάβος - κατήγορος
Το δικαστήριο, όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, στηρίχτηκε πάνω σε ένα ανυπόστατο κατηγορητήριο, «στημένο» από εργολάβο της γνωστής ομάδας των εργοδοτών της Ζώνης, που δραστηριοποιείται και στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού. Πρόκειται για τους ίδιους εργοδότες, που όπως έχει αποδειχτεί από πλήθος στοιχείων, είχαν στρατολογήσει τη Χρυσή Αυγή για να «καθαρίσει» τη Ζώνη και συνολικά το χώρο, από τα ταξικά συνδικάτα, για να επιβάλουν όρους σύγχρονου δουλεμπορίου στο μέταλλο και στη Ναυπηγοεπισκευή.
Η χτεσινή υπόθεση αφορούσε στάση εργασίας που είχαν διοργανώσει τα σωματεία στις 11 Ιούνη του 2008 στο ΒΙΠΑΣ. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πλήθος ακόμα συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων, για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τα εργασιακά δικαιώματα και τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Ο εργολάβος μήνυσε τους συνδικαλιστές για «σωματικές βλάβες και κακώσεις». Είναι ο ίδιος που με τις φράσεις «πάτησέ τους, λεφτά έχουμε να πληρώσουμε», είχε δώσει εντολή εκείνη την ημέρα σε οδηγό φορτηγού, να περάσει μέσα από την απεργιακή συγκέντρωση.
Οταν ο οδηγός αρνήθηκε, σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζόμενων, πήγε ο ίδιος να πάρει το τιμόνι στα χέρια του. Τον κατέβασαν από το φορτηγό οι συνδικαλιστές που κατηγορεί. Πριν ένα χρόνο, έγινε δίκη για το ίδιο περιστατικό με το ίδιο κατηγορητήριο από την πλευρά του εργολάβου σε βάρος άλλων συνδικαλιστών, οι οποίοι όμως αθωώθηκαν. Δηλαδή, υπήρχε δεδικασμένο το οποίο χτες η έδρα δεν έλαβε υπόψη.
Κατά τη χτεσινή διαδικασία, ο εισαγγελέας που συνέταξε το κατηγορητήριο και στη συνέχεια το δικαστήριο, αποδέχτηκαν ότι ευσταθεί η μήνυση για σοβαρές σωματικές βλάβες και κακώσεις, χωρίς να υπάρχει ένα στοιχείο που να αποδεικνύει τις κατηγορίες. Οι δύο συνδικαλιστές καταδικάστηκαν με τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι«προξένησαν σε άλλον σωματικές κακώσεις με τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει στον παθόντα κίνδυνο για τη ζωή του», χωρίς ο εργολάβος που τους κατηγορεί να έχει προσκομίσει ιατροδικαστική εξέταση, ή κάποια φωτογραφία ή έστω μία βεβαίωση από ιδιώτη γιατρό!
Και όχι μόνο αυτό. Μέσα στο δικαστήριο ο εργολάβος χαρακτήρισε τα σωματεία της Ζώνης «εγκληματική συμμορία του ΚΚΕ» που έχει «σκοπό τον εκβιασμό για να αποσπάει χρήματα» από τους εργοδότες. Γι' αυτές τις αθλιότητες, που πάνε να συνδέσουν την οργανωμένη πάλη των εργατών μέσα από τα συνδικάτα τους με την εγκληματική δράση και τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, η έδρα δεν έκανε την παραμικρή παρατήρηση στους συκοφάντες!
Να σημειωθεί ότι η ομάδα των εργοδοτών που καταγγέλθηκε από τα συνδικάτα ότι έβαλε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής να επιτεθούν στους κομμουνιστές εργάτες στο Πέραμα, όχι μόνο δεν έχουν κληθεί ούτε για κατάθεση, αλλά έχουν στήσει σε βάρος των σωματείων της Ζώνης βιομηχανία μηνύσεων. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου μετράει πάνω από 200 μηνύσεις και πάνω από 150 το κάθε μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου ξεχωριστά!
Οι εξελίξεις κάνουν διπλά επίκαιρη την Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για τις συνδικαλιστικές διώξεις. Σ' αυτή σημειώνει ότι «εντείνονται όλο και περισσότερο οι διώξεις αλλά κυρίως οι καταδίκες αγωνιστών του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Κλιμακώνεται με αυτόν τον τρόπο η εφαρμογή του αυταρχικού δόγματος της κυβέρνησης "νόμος και τάξη"». Το ΚΚΕ ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό: «Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση απέναντι σε αυτήν την απαράδεκτη και επικίνδυνη κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού και την απροκάλυπτη χρησιμοποίηση των Δικαστηρίων για την τρομοκράτηση του εργαζόμενου λαού; Ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει, ώστε να παύσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος;».
Πηγή : Ριζοσπαστης